Ultraljud vecka 33

Vår ultraljudsläkare haltade ut och hämtade oss i väntrummet. Vi hade precis ätit varsin glass på väg till sjukhuset och jag pustade för varje steg. Märker att jag får svårare att andas när jag ätit.

Så till ultraljudet. Fostervattnet var lagom och tillväxten på den mittersta kurvan; allt verkade alltså väldigt normalt. Njurbäckenet var fortfarande förstorat men hade inte utvidgats mer utan faktiskt minskat! Nu var måtten 25 mm och 12 mm! (RUL v 20: 25, 16. UL v 26:35, 19. UL v 29: 35, 16.) Det har minskat på båda sidorna! Förstoringen av njurbäckenet är fortfarande betydande men då fostret är så mycket större nu och vätskan faktiskt minskar ser en positiv utgång mer och mer säker ut.

Vi vågar fortsätta att hoppas på att snart få träffa en liten flicka som är ganska frisk! Hon kommer troligen få antibiotika sin första tid i livet och hennes njurar, urinledare, urinblåsa och urinrör kommer undersökas och följas upp tills man är säker på att allt rinner som det ska men annars kommer hon antagligen vara som vilket barn som helst. Fast vårt barn då.

Annonser

2 reaktioner till “Ultraljud vecka 33”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s