Bröllop som höggravid

Så gifte vi oss, jag och karlen. Vi hade pratat länge om att vi nog egentligen ville vara gifta men inte var särskilt intresserade av en stor bröllopsfest. Vi ville gärna ha samma efternamn, speciellt om vi fick barn. Och nu när det var så nära tog vi graviditeten och barnet som ursäkt för att gifta oss utan att ställa till med fest.

Vi frågade två goda vänner om de kunde tänka sig att vittna, bokade en tid i Rådhuset och fyllde i alla papper. Jag provade igenom alla mina finkläder ungefär två veckor innan Dagen och hittade till min förvåning en klänning som satt riktigt fint. Men när det väl var dags hade magen vuxit ännu mer. Jag kom precis i klänningen men det såg alldeles absurt ut. Tack och lov hade jag köpt en riktigt vid klänning tidigare som är lite finare och som såg helt okej ut. Det kändes inte riktigt som en bröllopsklänning men den var bekväm.

Vigseln tog ungefär 3 minuter (skönt att inte behöva stå längre) och det kändes så rätt. Inte sådär magiskt och översvallande omvälvande romantiskt som på tv. Mer som när jag flyttade tillbaka till min hemstad, eller när jag skaffade en radio i köket eller som varje gång jag kommer fram till mitt sommarställe. Det känns som en stor lättnad. Att allt är som det ska vara.

Sen gick vi och åt på restaurang med våra två bröllopsgäster för att efteråt mätta åka på en endygnsbröllopsresa till ett spa i Varberg. När vi kom fram hade jag riktigt ont i bäckenet och det var fantastisk skönt att kliva ner i vattnet och för varje steg känna hur smärtan släppte mer och mer. I vattnet förde vi runt varandra i cirklar och jag kände mig nästan som vanligt.

Det var det bästa bröllopet jag nånsin har varit på.

Ringen känns nu så självklar och rätt att det smärtar mig att behöva ta av mig den varje dag vid 12 ungefär när temperaturen i klassrummet stiger till nästan 30 grader och hela jag svullnar upp.

I efterhand är jag väldigt nöjd med att vi gifte oss just nu. Visst var det lite jobbigt med denna otympliga kropp som gör ont och som gör att jag känner mig ganska ful. Men det var väldigt roligt att gifta sig och just nu behöver jag roliga saker i livet. Saker som får mig att tänka på något annat än allt det jobbiga.

Annonser

2 reaktioner till “Bröllop som höggravid”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s