Andra besöket hos urologen

När T var två dagar gammal fick hon komma till urologen på barnsjukhuset för att kontrollera njurarna och urinvägarna. Trots att allt såg bra ut (hurra!) fick hon profylaktisk penicillin eftersom hon haft så stor och dubbelsidig förstoring av njurbäckenet. 

Idag skulle vi få veta om något hade förändrats. Och tyvärr kunde man nu återigen se en dubbelsidig förstoring på njurbäckenet. Den var dock inte särskilt stor (vänster 7 mm, höger 11 mm) men högersidan kom precis över gränsvärdet på 10 mm vilket gjorde att läkarna beslutade om att fortsätta utreda vad det är som kan vara fel. 

Om några veckor skall hon därför undersökas med kontrastvätska i urinblåsan med hjälp av kateter för att utröna om hon har reflux. När hon är tre månader gammal ska hon röntgas med isotop för att se hur njurarna arbetar. Och sista hon fortsätta äta profylaktisk penicillin under hela sitt första levnadsår.

Jag känner mig ledsen och besviken över att hon fortfarande har hydronefros men samtidigt glad att hon får så bra hjälp. Och det är kanske tur att förstoringen var precis över gränsen så att hennes problem utreds ordentligt.

Annonser

One thought on “Andra besöket hos urologen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s