Humörsvängningar och klusteramning

Det är en sån där stökig tid nu. Utvecklingssteg fyra säger appen Wonder Weeks. 

Det är helt fantastiskt. Hon lär sig något nytt varje dag. Blickar fascinerat ut på sin omgivning och kommer närmare och närmare den när hon får mer och mer styr på händerna. Och det händer att hon kan ligga och leka i babygymmet utan att jag sitter precis bredvid. Hurra! 

Fast det är också väldigt jobbigt. Sömnen är sämre. Hon vaknar och vill äta oftare. Däremellan ligger hon och knölar ofta ofta och behöver en hand och en lugnande röst för att inte vakna till helt och skrika. På dagen har hon svårt att sova igen och sover max en halvtimme och vaknar trött och gnällig. 

När hon inte är nöjd i gymmet, vilket verkligen är oftast, vill hon bli underhållen. Och då räcker det inte med att skaka en skallra. Nej här ska sjungas, flyga i luften, bäras runt för att titta på saker. Humöret vänder snabbt utan förvarning. Glad, ledsen, arg, glad, trött, nyfiken, glad, frustrerad. På några minuter.

Mamma är bäst. Hon vill amma i oändlighet. Spyr upp en hel del mer än hon har brukat göra innan. Och så amma igen. Samtidigt kan hon böka, leka och släppa bröstet en massa gånger. Jag känner mig väldigt låst. Nästan hela kvällen, från nio till tolv ungefär, accepterar hon bara mig. Det är i och för sig bättre än förr då kvällen sträckte sig till 02. Och för att hon ska kunna läggas i sitt babynest vid midnatt måste vi sitta i mörkret i två timmar och amma, vagga, amma, vagga. Det är sjukt tråkigt. Maken tittar på tv, fixar i köket och ordnar med hemmet. Jag är så avundsjuk.

Så just nu är det fantastiskt, frustrerande, tråkigt och spännande. Allt samtidigt. Det enda som verkar vara säkert är att hon kommer att fortsätta att växa och lära sig och allt kommer ändra sig igen och igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s