Återuppväckta minnen 2: korridoren 

​När jag lyssnar på Förlossningspodden  får det mig att fundera över min graviditet, förlossning och liv som mamma och ibland ploppar minnen upp som jag känner en massa inför. 

Ett minne jag och min man ofta pratar om är korridoren. Vi påmindes extra mycket när vi dessutom hade anledning att besöka den efter förlossningen då en närstående skadat sig och låg på sjukhuset. 

Vi födde ju på Mölndals sjukhus (hela förlossningen här) Ringde in vid fyra på natten. Åkte taxi dit. Blev insläppta i tysta porten. Mannen släpade på babyskydd, BB-väskan och sin egen väska. Jag släpade på mig själv. Värkarna hade ökat av att gå trappan ner till taxin, sitta där och parera bilens rörelser och att sen gå i korridorerna på sjukhuset. Vi gick till informationstavlan och hittade förlossningen. Det var färgkodat. Vi följde färgen. Gick och gick. Det var alldeles tyst och mörkt. Lamporna tändes när vi kom. Efter en liten stund, vilket för mig kändes oändligt långt, förstod vi att vi måste gått fel. Det borde ju vara superenkelt att hitta till förlossningen när värkvirriga mammor ska vanka dit mitt i natten med nervösa partners! 

Jag hängde över en bänk medan maken sprang tillbaka till tavlan. Kom tillbaka med bekymrad min. ”Vi måste gå tillbaka” sa han. Jag ville mest gråta. Tyckte så synd om mig själv. Men jag stålsatte mig och tog mig långsamt långsamt tillbaka och till hissen. Vi åkte upp och kom rätt. 

När vi kom in skämdes jag lite. Som att de kunde se på oss att vi hade gått fel på väg till förlossningsavdelningen. Så löjligt va! Men det var som att jag var rädd att bli dömd som en liten (lillasysterkomplex hejhej!) korkad tjej som inte kunde följa skyltar. Emma har pratat en del om att du som födande är så naken, både fysiskt och psykiskt och där kände jag mig naken. Vissa rakar benen; jag ville inte berätta att jag gick vilse i korridoren. Nu är det en rolig anekdot men då var det känsligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s